torsdag 20 juni 2013

Frusen Hallon & Marängtårta.....

Ett alternativ till Jordgubbar & Glass i helgen!
En himmelsk god efterrätt, de spröda marängbottnarna fylls med en dröm av hallon.
Perfekt att förbereda & ha i frysen!

FRUSEN HALLON & MARÄNGTÅRTA.

4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker

Glass:
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker

Rita 2 st rundlar på bakplåtspapper av en form ca. 23 cm i diameter. Vispa äggvitor & citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna & lämna 1 cm. Grädda mitt i ugnen 1 timme, stäng av ugnen & låt stå kvar några timmar.
Vispa grädden till glassen hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor & florsocker med mixerstav. Rör ner i grädden. Bre glassen mellan marängbottnarna. (lägg plastfolie i bottnen) Låt tina ca. 30 min innan servering. Riv gärna över lite limeskal & dekorera med hallon på den färdiga tårtan.

Inga kommentarer: