onsdag 4 maj 2011

Recept!

Här kommer ännu ett recept. Denna gången blir det spagetti med handskalade räkor.
-En mycket enkel och snabblagad vardagsrätt med lyxig touch. Passar även bra när man får gäster, då tillsammans med för- och efterrätt.

500 g spagetti (gärna Barillas bavette)
500 g färska räkor ( alternativt en burk handskalade Smögenräkor om du inte orkar skala själv)
1 msk olivolja
1 msk smör
1 knippe salldslök
1 stor vitlöksklyfta
1 dl grädde (eller mer om du vill ha rätten såsigare)
1 kruka persilja
salt och peppar

koka upp lättsaltat pastavatten med en skvätt olivolja i. Lägg i pastan och koka enligt anvisningar. Hacka salldslöken fint och stek den mjuk i olivolja och smör tillsammans med riven eller finhackad vitlök. Lägg i en finhackad chili om du vill ha lite styrka.
Tillsätt grädden och låt koka upp och sjuda i 2-3 min. Mängden grädde är efter tycke och smak. Tillsätt räkorna i såsen. Låt dem bara bli varma, de får inte koka. Salta och peppra.
Häll den färdiga pastan i en skål. Häll över räksåsen och nästan all persilja, finhackad. Rör runt ordentligt och servera. Garnera gärna med persilja på toppen.
Drick gärna ett lätt vitt vin till detta, förslagsvis Chardonnay, Chablis eller Riesling. Servara även mineralvattnet San Pellegrino för ännu mer Italienkänsla.

Ät och njut, Lycka till!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Har ni provlagat & satt ihop recepten själva?
Hade varit kul med en kommentar om
vad ni tycker!

Paus Frisör & Inredningsbutik sa...

Hej!
Dom flesta recepten har vi provlagat själva men inte dom 2
sista! Vi får testa i helgen! :)