måndag 2 maj 2011

Recept!

Eftersom vi vet att recept alltid uppskattas av er läsare kommer här ett från Adam Alsing.


500g Kycklingfilé

Ett paket rice flakes (eller vanliga nudlar, fast rice flakes är festligare)
8 dl kycklingbuljong
4 dl kokosmjölk
4 centimetertjocka skivor galangal (eller ingefära)
10 limeblad
10 tsk fisksås
5 tsk vit soja
5 tsk limejuice
Några nypor torkad mald chili

Garnering:
Finhackad färsk chili
Hackad koriander

Lägg ner allt utom kyckling och rice flakes i en stor kastrull och låt det koka ihop en stund. Skär kycklingen i små bitar och stek den snabbt i en wokpanna. Koka upp rice flakes eller nudlar i vattten. Lägg i kyckling och nudlar i soppan och servera i snygga skålar. Granera med koriander och nyhackad chili.

Smaklig måltid och Lycka till !

Inga kommentarer: