500g Kycklingfilé
Ett paket rice flakes (eller vanliga nudlar, fast rice flakes är festligare)
8 dl kycklingbuljong
4 dl kokosmjölk
4 centimetertjocka skivor galangal (eller ingefära)
10 limeblad
10 tsk fisksås
5 tsk vit soja
5 tsk limejuice
8 dl kycklingbuljong
4 dl kokosmjölk
4 centimetertjocka skivor galangal (eller ingefära)
10 limeblad
10 tsk fisksås
5 tsk vit soja
5 tsk limejuice
Några nypor torkad mald chili
Finhackad färsk chili
Hackad koriander
Lägg ner allt utom kyckling och rice flakes i en stor kastrull och låt det koka ihop en stund. Skär kycklingen i små bitar och stek den snabbt i en wokpanna. Koka upp rice flakes eller nudlar i vattten. Lägg i kyckling och nudlar i soppan och servera i snygga skålar. Granera med koriander och nyhackad chili.
Smaklig måltid och Lycka till !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar