måndag 30 maj 2011

Mor lilla mor vem är väl som du? Ingen i hela världen!

Helgen på Paus har verkligen gått i full fart!
I fredags jobbade Lina, Jennifer  Jeanette i en fullbokad salong.
Marie slog in morsdags presenter i en rasande fart!
I lördags gjorde Lina extensions & Jeanette &
 Jennifer hade
hand om en brud med sina 2 tärnor.
Eftersom Tappavarvet gick sin runda genom saluhallen
var det extra mycket folk. (stackarna fick gå i ösregn)
Glad var man som stod inne i en varm butik!

Hemma hos oss bjöd vi mor på middag, här har ni recepten!

JORDÄRTSKOCKS SOPPA M. BACON  4pers.

600 g jordärtsskockor
1 skivad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 l vatten
2 msk kycklingbuljong
saft från 1.5 citron
socker
salt & peppar
bacon

Skala skockorna & skär i mindre bitar. Fräs dem m. lök & vitlök
i smör & olja. Häll på vatten, grädde & buljong. Koka i ca. 20 min.
Mixa soppan slät, låt koka upp. Späd ev. m. lite vatten. Smaksätt m.
citronsaft, socker, salt & peppar. Bryn skivad bacon & toppa soppan
med. Servera m. örtgratinerat bröd!

GRILLAD FLÄSKFILÉ M. ROSTAD POTATIS & HIMMELSK SALLAD

Marinad:
4 msk matolja
3 msk chilisås
1 msk soja
1 msk honung
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 klyfta vitlök
2 krm paprikapulver
timjan

Blanda ihop allt till marinaden & låt fläskfilen ligga i , gärna ett par dagar.

Rostad potatis:
Koka potatis mjuk m. skalet på (gärna färskpotatis) Tryck till m. en gaffel.
Ringla över olivolja, flingsalt & pressad vitlök. Rosta i 225° tills potatisen
fått fin färg.

Himmelsk sallad:
1 knippe färsk grön sparris
1 knippe rädisor
1 bunt ruccola
strimlad rödlök
hackad gräslök
lagrad ost i tärningar

dressing:
1 tsk salt
1 tsk socker
0.5 msk honung
2 msk olja
0.5 msk vitvinsvinäger
rosépeppar

Blanda ihop ingridienserna till dressingen & marinera ostkuberna.
Låt sparrisen sjuda 1 par minuter, grilla den sedan & skär den i bitar.
Strimla rädisorna & rödlöken. Blanda grönsakerna & häll på ostblandningen.
Jag serverade en god kall färdigköpt bearnaisesås till!
MARÄNGSVISS M. LAKRITS & RABARBERKOLA

2 dl vispgrädde 
12 krossade turkiska pepparkarameller
250 g hallon
ca. 1.5 l vaniljglass
maränger

Rabarberkola:
200 g rabarber
1 dl socker
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl ljus sirap

Ansa & strimla rabarber. Koka ihop allt i en tjockbottnad vid
kastrull. Sjud i ca. 15-20 min. Rör om då & då. Låt svalna.
Vispa grädde & varva m. dom andra godsakerna.

Inga kommentarer: