torsdag 5 december 2013

Massa gooda recept...

Ni som var här på vårt Glöggmingel minns säkerligen 
också all mingelmat som det bjöds på. 
Jeanette hade dessutom gjort allting själv!!
(det var väldigt viktigt att nämnas)
Här kommer i alla fall recepten!

Krukost med cognac
Tar bara 10 minuter
6 pers.

2,5 dl kesella 10%
1,5 dl riven västerbottenost
2 tsk hel kummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk cognac

Gör såhär:
  1. Blanda kesellan och västerbottenosten
  2. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och stöt dem grovt i mortel
  3. Smaksätt färskosten med kryddor och cognac. 
  4. FÄRDIG!

Ostbollar med Pepparkakskross

175 g Grönmögelost
100 g Philadelphiaost
1 msk flytande honung
15 st pepparkakor

Gör Såhär:
  1. Blanda grönmögelost, philadelphiaost och honung i en matberedare till en smidig massa
  2. Lägg pepparkakor i en plastpåse eller i mortel och krossa till fina smulor.
  3. Forma bollar av ostmassan och rulla dessa i pepparkakssmulorna. 
  4. NJUT!

Lingon- och Pepparrotsröra
4 pers.

250 g kesella (1 burk)
2 msk rårörda lingon
2 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar 

Gör såhär: 
  1. Blanda samman Kesellan, lingon och pepparrot. Krydda med salt och peppar.
  2. Ställ svalt till servering.
  3. UNNA DIG!!
-Mycket Nöje fina Vänner-

Inga kommentarer: