Ni som var här på vårt Glöggmingel minns säkerligen
också all mingelmat som det bjöds på.
Jeanette hade dessutom gjort allting själv!!
(det var väldigt viktigt att nämnas)
Här kommer i alla fall recepten!
Krukost med cognac
Tar bara 10 minuter
Tar bara 10 minuter
6 pers.
2,5 dl kesella 10%
1,5 dl riven västerbottenost
2 tsk hel kummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk cognac
Gör såhär:
- Blanda kesellan och västerbottenosten
- Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och stöt dem grovt i mortel
- Smaksätt färskosten med kryddor och cognac.
- FÄRDIG!
Ostbollar med Pepparkakskross
175 g Grönmögelost
100 g Philadelphiaost
1 msk flytande honung
15 st pepparkakor
Gör Såhär:
- Blanda grönmögelost, philadelphiaost och honung i en matberedare till en smidig massa
- Lägg pepparkakor i en plastpåse eller i mortel och krossa till fina smulor.
- Forma bollar av ostmassan och rulla dessa i pepparkakssmulorna.
- NJUT!
Lingon- och Pepparrotsröra
4 pers.
250 g kesella (1 burk)
2 msk rårörda lingon
2 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar
Gör såhär:
- Blanda samman Kesellan, lingon och pepparrot. Krydda med salt och peppar.
- Ställ svalt till servering.
- UNNA DIG!!
-Mycket Nöje fina Vänner-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar