onsdag 23 oktober 2013

Finfint recept på smulpaj ....

Här delar jag med mig av ett bra recept på smulpaj, den är ganska ordinär i sin enkelhet...
Hemligheten är flingsalt & lite socker!
Denna bringare är perfekt till vaniljsåsen!
Kanna 149:-


En väldigt god smulpaj.

Ca. 800 g äpplen
1 tsk kanel eller krossade kardemummakärnor
2 tsk socker
1 krm flingsalt

Smuldeg
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1.5 dl socker
1.5 tsk flingsalt

Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl & havregryn till en smulig deg. Blanda i socker & flingsalt. Blanda äpplen med kanel socker & flingsal,lägg i en pajform & lägg över smulblandningen. Grädda i 225° ca.20-25 min. Smaklig spis!

Inga kommentarer: