fredag 31 maj 2013

Vårens Personalfest!!

Som våra kunder, säkert haft svårt att missa, så har vi varit på vår traditionella Vår-Personalfest för ett par helger sedan!
Jeanette fixade och donade och var så himla hemlighetsfull inför det som komma skulle. 
Vi andra hade inte en aning!
Marie lyckades lista ut lite grann när det bara var några dagar kvar, men det visade sig att det hon listat ut, inte ens var med i den rebus som vi fått...

I vilket fall började festligheterna med att Jeanettes pappa, och kvinnan i hans liv, kom och hämtade oss i en minibuss. 
Därefter styrdes kosan mot Långås och simulatorskytte
Vi lyckades ha ihjäl både vildsvin, änder, björnar, älgar och en och annan lerduva. 
(Fast djuren var ju på låtsas nu då, alla djurvänner!)
Allas vinnarskallar var ju såklart med
!!Marie vann och Lina blev tvåa!!
Sen kom de andra...









Vi kom fram till att vi haft Alldeles för roligt i Långås för till nästa aktivitet var det en bra bit och vi skulle bli lite sena...
Väl framme, efter en het bilfärd på motorvägen, parkerade vi på en grusparkering och vandrade upp mot en liten gård.
Vi var framme vid Ulvereds Hjorthägn!!!
För den som inte hört talas om dem så har de varit på TV med bl.a Leif Mannerström mfl. 
Vi välkomnades med korv och bröd. 
Detta var inte vilken korv som helst, utan det var hjortkorv med ca 96% kötthalt som de gjort själva på gården.
Efter denna kulinariska upptäckt fick vi oss en liten drinklektion. 
Vi lärde oss blanda riktiga Dry Martini, Strawberry Daiquiri, Caipirinha och Sex on the Beach! 

 




Efter vi smakat riktigt ordentligt, tog kocken tag i oss och drog med oss in till köket.
Där började han förklara för oss vad vi skulle laga för mat, Lina och Linda tänkte samma sak, 
"VI ÄR HUNGRIGA NU!!" 
Men OJ va roligt vi hade. Det var som om vi hittat vårt andra rätta element. 
Tjoff tjoff sa det och vipps så var vi igång på våra olika stationer.

Marie och Linda fixade Förrätten
Torskcarpaccio med röra på kräftstjärtar, crème fraîche, och dill.
Hjortytterfilérullar med pepparrotscréme på en bädd av färsk sallad med tranbärssås
Jeanette, Monica och Lina gjorde Huvudrätten
Smördegsinbakad Hjortfilé med en Ostfylld potatiskaka serverad med ugnsbakade närproducerade rotfrukter med en rödvinssky.
Jennifer och Sandra fick dona med Efterrätten.
En riktig kladdkaka serverad med madelflarn och hallonsås

Mycket beröm fick vi då vi var väldigt koncentrerade på vad vi gjorde och inte det minsta (!) flams. 
Vi lovar! Det flög inte en enda matbit genom luften under hela tiden vi lagade maten...



Medan kocken lade upp maten sådär snyggt som bara kockar kan, gick vi ut på deras veranda och tog lite luft, och vet ni vad!? 
Där tågar dovhjortarna upp emot oss. När alla kommit upp, kikar även honorna ur kronhjortens stam fram.
Birger, som äger Ulvereds Hjorthägn, sa att: 
"Om ni har riktigt tur så kommer även Han-kronhjortarna upp, men de är väldigt skygga."
Vi satte oss till bords och blev serverade de båda förrätterna. Jeanette ställde sig upp för att hålla ett litet "tal". 
Lina avbryter mitt i och pekar upp mot backen. 
Vad är det som står där om inte två stora, ståtliga och otroligt vackra kronhjorts hanar!
Det började skymma och ljuset som stack emellan trädgrenarna gjorde att känslan blev magisk!
Efter det blev middagen ännu trevligare och maten ännu godare.






När vi ätit och druckit färdigt så väntade vår skjuts utanför.
Bilen tog oss tillbaka till Varberg där det väntade lite PARTEY!!

Tack för en otroligt mysig dag Jeanette!!
Vi hade en ovanligt lugn och stillsam personalfest denna gången, men det är viktigt att utforska okänd mark ibland också!!

Inga kommentarer: