Hoppas ni har det bra i sommarvärmen!
Nu vill man verkligen ta vara på varenda fin dag.....
men om ni får en stund över tycker jag verkligen
ni ska slänga ihop lite saft!
Det är ju så gott att slänga ner i kylväskan
när man ska ner på stranden!
Detta recept ger både saft & sylt så kan man ta
till vara på allt!
RÅRÖRD SAFT MED EFTERSYLT
2 kg jordgubbar
2 l kokt vatten
40 g vinsyra
1 kg socker/l avrunnen saft (jag brukar ta mindre så blir den inte så söt)
2 krm natriumbensoat/l saft
Sylt:
Bären som blir kvar när saften runnit av
0.5-1 kg socker
1 krm bensoat
Rensa & skölj bären. Mosa dem & lägg i en bunke. Lös vinsyran i vattnet & häll över de mosade bären. Låt stå ett dygn på svalt ställe. Sila saften (låt det självrinna). Mät saften & tillsätt socker, rör till allt löst sig. Blanda bensoat m. lite hett vatten & rör ner i saften. Häll upp på flaskor!
Blanda jordgubbarna m. socker & koka i 10-20 min. Rör ut bensoaten m. lite av den varma sylten & rör i. Ös upp på varma burkar!
40 g vinsyra
1 kg socker/l avrunnen saft (jag brukar ta mindre så blir den inte så söt)
2 krm natriumbensoat/l saft
Sylt:
Bären som blir kvar när saften runnit av
0.5-1 kg socker
1 krm bensoat
Rensa & skölj bären. Mosa dem & lägg i en bunke. Lös vinsyran i vattnet & häll över de mosade bären. Låt stå ett dygn på svalt ställe. Sila saften (låt det självrinna). Mät saften & tillsätt socker, rör till allt löst sig. Blanda bensoat m. lite hett vatten & rör ner i saften. Häll upp på flaskor!
Blanda jordgubbarna m. socker & koka i 10-20 min. Rör ut bensoaten m. lite av den varma sylten & rör i. Ös upp på varma burkar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar