tisdag 5 juni 2012

Varför är ditt schampo så viktigt??

Då det idag finns ett stort utbud av hårschampo på marknaden med varierande kvalité, skall vi här förklara varför prisskillnaden är så stor och varför vissa schampon upplevs av kunden som om de torkar ut håret och gör det torrt och risigt, oavsett hur mycket balsam man använder. 

De stora beståndsdelarna i schampo är vatten, löddringsmedel, färgämnen, parfymer och TENSIDER. Det är tensiderna som gör att håret blir rent. 
Tensider från mineralolja har en mycket effektiv rengöringsförmåga, men nackdelen är att många kunders hår inte klarar av att komma i kontakt med dessa, därför att de är så starka och frätande. Även i utspädd form. 
Det är framförallt de hår som har permanentats/blonderats/slingats eller färgats som ej tål så starkt schampo.
TENSIDERNA kostar tillverkarna ca. 50:- per kilo i inköp.Samma tensider ingår i diskmedel och grovrengöringsmedel.

Tensider från animaliskt fett - vegetabiliskt fett (djur och växtriket) 
Är mycket mildare och inte frätande. De har lika bra tvättförmåga och passar huden bättre, men är betydligt dyrare i inköp. De kostar ca. 5000:- till 10.000:- per kilo i inköp. Det är dessa tensider som ingår i schampon från frisörens sortiment. 

De stora frisörproduktföretagen i världen har ofta en produktserie med konsumentartiklar som de säljer till varuhus, livsmedelsaffärerna, bensinstationer och servicebutiker. De har en produktserie med frisörartiklar som de säljer till frisersalongerna. 
Prisskillnaden för kunden är stor, beroende på på varuinköpen. 

Konsumentprodukter som säljs i livsmedelsaffärerna är billiga att framställa och har starka, frätande tensider som kan skada kemiskt behandlade hår. Produkterna är billiga för kunden. (En snygg flaska som luktar gott, kan lura många.) 

Frisörprodukt som säljs av frisörer har betydligt dyrare framställningskostnad, är anpassad till hår och hud, och har hög kvalité på sina råvaror. Priset för kunden är dyrare, men man får en vara som inte förstör håret. Kvalité kostar! 

Även om man duschar varje dag, behöver man inte schamponera håret varje gång. Detta kan också fördärva håret, även om man använder frisörprodukter. 

Se till att du får produkter, anpassade efter ditt hår för bästa resultat! 
Frisörschampo innehåller tensider från animaliskt - vegetabiliskt fett.

Välkomna In så hjälper vi Dig gärna!!


Inga kommentarer: